Norske miljardären vill ut ur Aeternum – svenska aktier faller

Norske miljardären John Fredriksen har begärt inlösen av alla sina medel i fonden Aeternum Capital, som har flera svenska börsbolag i portföljen. Det enligt Finansavisen som hänvisar till ett investerarbrev från Aeternum.
John Fredriksen.
John Fredriksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/TT

Fredriksen är överlägset största investeraren och står för nästan två tredjedelar av fondens tillgångar.

I enlighet med fondens regler kommer inlösen att begränsas till 20% av Aeternums substansvärde per kvartalet. Det innebär att hela processen att lösa ut Fredriksen kommer ta minst sex kvartal, enligt Dagens Næringsliv. Den första överföringen beräknas ske i december.

Aeternum drog igång 2021 och har byggt upp stora positioner i bland annat Skistar, Itab, Addnode och AQ Group. Dessa bolag tappar 4,5, 9,2, 3,4 respektive 4,4% på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets