Ny statistik: Bostadspriserna stiger – tydlig uppgång för lägenheter

Bostadspriserna steg i genomsnitt med 1,8 procent i januari. Det framgår av SBAB Boolis prisindex HPI. Den säsongsrensade utvecklingen pekar dock nedåt.
Robert Boije om landets boprisfall.
"Bostadsrättspriserna steg särskilt mycket i våra tre storstadsområden i januari", säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije.

Lägenhetspriserna steg med 2,4 procent under månaden i hela Sverige. De steg som mest i Stormalmö med 4,6 procent.

Villapriserna steg med 1,4 procent i hela Sverige och som mest i Mellersta Sverige på 5,6 procent.

Dock visar den säsongsrensade utvecklingen en negativ tillväxt för lägenhetsprisera på 1 procent och för villapriserna på 2,1 procent.

”Bostadsrättspriserna steg särskilt mycket i våra tre storstadsområden i januari. Jag tror dock att vi behöver avvakta ytterligare ett par månader för att kunna avgöra om prisläget börjar stabiliseras på riktigt eller om uppgången mest handlar om en normal säsongsmässig variation”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG