Ökad produktion i det svenska näringslivet

Produktionen i det svenska näringslivet ökade med 0,1 procent i september jämfört med närmast föregående månad.

I årstakt ökade den kalenderkorrigerade produktionen med 3,4 procent. Det framgår av statistik från SCB.

Tjänsteproduktionen minskade med 0,1 procent i september jämfört med augusti månad, industriproduktionen ökade med 0,9 procent medan byggproduktionen minskade med 1,9 procent.

Vid en jämförelse mellan den senaste tremånadersperioden, juli-september, och närmast föregående tremånadersperiod var produktionen inom näringslivet ned med 0,3 procent.

Uppgifterna för september är preliminära. Sedan föregående publicering har produktionen inom näringslivet i augusti, jämfört med juli minskat med 0,3 procentenheter till 0,6 procent. Årstakten har reviderats ned med 0,3 procentenheter till 3,4 procent.

Produktionen inom näringslivet står för cirka 70 procent av den totala bruttonationalprodukten (BNP).

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här