Ökat förvaltningsresultat för Wallenstam

Fastighetsbolaget Wallenstam rapporterar ett förvaltningsresultat på 304 miljoner kronor för årets tredje kvartal.
Hans Wallenstam.

Det kan jämföras med ett resultat på 296 miljoner kronor för motsvarande period året innan. Det framgår av bolagets kvartalsrapport.

Hyresintäkterna ökade med 6 procent till 510 miljoner kronor för det tredje kvartalet (480) och resultatet efter skatt uppgick till 463 miljoner kronor (459), motsvarande 1,4 kronor per aktie (1,4).

”Verksamheten fortsätter att leverera resultat. Vi ser ett högre förvaltningsresultat, som ökar med 12 procent jämfört med förra året, en överskottsgrad om 79 procent i kvartalet och ytterligare ökning i substansvärdet, som nu uppgår till 85,70 kronor per aktie. Vi följer planen och arbetar kontinuerligt med att förekomma och hantera de eventuella utmaningar som dyker upp längs vägen”, skriver vd Hans Wallenstam i rapporten.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.