Ola Rolléns investeringsbolag tappar VD inför notering

Ola Rolléns investeringsbolag Greenbridge, som siktar på en notering på First North senare i år, tappar sin VD Emanuel Lang som varit med från början 2015-2016.
Ola Rollén,
Ola Rollén, styrelseordförande för Hexagon.

Det skriver Dagens industri.

Emanuel Lang har gått över till att bli investeringschef på Kramerica Industries, ett bolag ägt av EQT-partnern Casper Callerström.

Avhoppet beror på att Lang ville flytta hem till Sverige när Greenbridge flyttar från Guernsey till Luxemburg. Det säger Ola Rollén till Di.

“Tråkigt då vi jobbat ihop i åtta år men jag har full förståelse för att han vill återvända till Sverige efter många år utomlands”, säger Rollén.

Langs nya arbetsgivare Cramerica äger bland annat fastigheter i Stockholm och andra tillgångar. Han uppges komma att jobba med dem senare, enligt Callerström.

”Han är investeringschef för allt som inte är fastigheter, en blandning mellan noterade bolag och över tid kanske även onoterade bolag”, säger Callerström till Di.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.