Oljefonden passerar 9 000 miljarder norska kronor i värde

Den norska oljefonden har gjort comeback under 2019 och passerat 9 000 norska miljarder, ett nytt rekord.

Fonden har bara under den senaste månaden ökat med 100 miljarder norska kronor i värde, rapporterar E24. 

Vid årsskiftet var fondens portfölj på 8 256 miljarder norska kronor. Det innebar en nedgång under 2018 givet att fonden startade året på 8 488 miljarder norska kronor. Senaste gången oljefonden minskade i värde innan dess var 2002.

Det som har hjälpt oljefonden att gå så pass starkt under inledningen av 2019 är återhämtningen på aktiemarknaderna och den fortsatta svaga norska kronan.

Norska oljefonden hade vid årsskiftet 66,3 procent av sina tillgångar i aktier, 30,7 procent i räntepapper och 3 procent i icke-noterade fastigheter.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.