Oljepriserna lyfter på Opec-förväntningar

Oljepriserna steg på torsdagen, där förhoppningar om att de oljeproducerande länderna inom Opec+ ska komma överens om produktionsminskningar senare under dagen.

Terminen för Brentoljan var vid klockan 8.15 upp 2,4 procent till 33:40 dollar per fat.

Torsdagens möte mellan länderna inom Opec+ väntas sluta bättre än mötet som hölls i mars där Ryssland motsatte sig stora produktionssänkningar för att kompensera för efterfrågechocken i spåren av corona-pandemin.

Förhoppningar på en lösning på priskriget inom kartellen väcktes efter medierapporter om att Ryssland nu skulle vara villiga att reducera sin produktion med 1,6 miljoner fat per dag. Totalt hoppas marknaden på minskningar om mellan 10 och 15 miljoner fat per dag. Det skulle vara den största produktionsminskningen någonsin som oljekartellen företagit.

“Jag tror att det kommer att bli en överenskommelse vilket kommer att skänka glädje i det korta perspektivet”, sade Lachlan Shaw som är analyschef för råvaror på National Australian Bank till Reuters. Men han tillade även att allas blickar sedan kommer att vändas mot fundamenta, och att dessa är “skrämmande”.

Bland basmetallerna handlades kopparpriset sidledes under natten och morgonen omkring nivåer runt 5.000 dollar per ton. Zincpriset var svagt ner medan Nickel steg något. Guldpriset föll tillbaka under natten men har under morgonen stigit något och kostade vid samma tidpunkt 1.650 dollar per uns.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här