OX2 och Stora Enso tecknar avtal om landbaserad vindkraft

Vindkraftsbolaget OX2 har tecknat ett samarbetsavtal med Stora Enso om att tillsammans utveckla landbaserad vindkraft på Stora Ensos marker.
OX2 och Stora Enso tecknar avtal om landbaserad vindkraft - OX2 Finland
Foto: OX2

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar cirka 1 000 megawatt landbaserad vindkraft och ska företrädelsevis byggas i elprisområde 3. Bolagen uppger att planerna kan realiseras före 2030. Samarbetet ska dessutom innebära möjlighet att utveckla solkraft och energilagring.

”Vi ser mycket fram emot samarbetet med Stora Enso och uppskattar ambitionen att snabbt få ny fossilfri elproduktion på plats. Stora Ensos markinnehav har god potential för vindkraft och tillsammans kommer vi jobba för att möta upp samhällets och industrins behov av ytterligare elproduktion i närtid”, säger Anders Nilsson, ansvarig för utveckling av landbaserad vind i Sverige på OX2.

OX2 uppger att projektet är i en tidig fas och att endast en mindre andel ska ingå i OX2:s redovisade produktutvecklingsportfölj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets