BoE: Pandemin kommer permanent ändra arbetssättet inom Londons finansvärld

Coronapandemin kommer att leda till ett permanent skifte i hur man jobbar inom Londons finansvärld, enligt tidigare vice centralbankschefen Charlie Bean.
Bank of England
Bean sade att inte alla kommer att återgå till att jobba nio till fem, fem dagar i veckan.

”Vi kommer inte att ha rigida pendeltider … vi kommer att se en evolution i staden för att återspegla det”, sade Bean, som idag är professor vid London School of Economics och medlem av myndigheten OBR, Office for Budget Responsibility, till nyhetsbyrån PA.

Enligt Bean är det mest troligt att förvänta sig att de flesta bolagen tar till en hybrid form, det vill säga kombinerar jobb från kontoret och hemmet.

Bank of Englands nuvarande chef Andrew Bailey har nyligen också sagt att han tror att pandemin kommer leda till förändrade beteenden. Han tror att det kommer bli en permanent grej med personer som jobbar delvis distans.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.