Pandora: It-problem inget skäl för vinstvarning

Det danska smyckesbolaget Pandora ser inte skäl för att behöva vinstvarna med anledning av de it-problem som företaget drabbades av i vissa nordamerikanska butiker i samband med Black Friday. Det uppger Pandora i ett uttalande för Bloomberg News.

“Utvecklingen hittills har inte gett oss någon anledning att ändra vår guidning från delårsrapporten för det tredje kvartalet”, uppger företaget som hävdar att “många” kunder i USA och Kanada inte påverkades av bekymren som påverkade möjligheterna att processa betalningar.

Pandora uppger att it-systemen har fungerat smidigt i alla andra länder och att problemet inte heller påverkade Pandoras onlineförsäljning.

Carnegie uppgav i ett morgonbrev på måndagen att investmentbanken befarar att Pandora kan komma med ytterligare en vinstvarning under början av 2020.

Farhågorna kom efter uppgifter till investmentbanken om att Pandoras nya it-system i USA havererade i fredags, det vill säga under Black Friday, och att många kunder därmed fick lämna butikerna tomhänta. Dessutom har Pandora nyligen haft problem med försörjningskedjan i Storbritannien.

Aktien i Pandora handlas ned med cirka 2,2 procent till 267 kronor i Köpenhamn på måndagen. Kursen har fallit med närmare 20 procent den senaste månaden.

Carnegie har en säljrekommendation på aktien sedan tidigare och riktkursen 255 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här