Pareto kastar ut Embracer och Hexatronic

Pareto Securities månadsportfölj tappade 7,5% i augusti, jämfört med OMXSGI som föll 3,8%. Ut åker bland annat Embracer och Heaxtronic.
Pareto kastar ut Embracer och Hexatronic - Hexatronic Embracer
Foto: Hexatronic och Embracer

De bolag som presterade bäst i Paretos månadsportfölj var QleanAir (+33,3%), Gaming Innovation Group (+6,5%) och Securitas (-0,33%).

Nu höststädas portföljen och ut åker månadens största sänken Embracer (-12.3%), Hexatronic (-25.2%) och Xbrane som tyngde mest med en nedgång på -55,6%.

In flyttar fastighetsbolagen Fabege och Eastnine, tillsammans med lojalitetsprogrammet Awardit.

“Awardits siffror för andra kvartalet var svaga, men med aktien nästan halverad på mindre än en månad, argumenterar vi för att den nuvarande värderingen återspeglar en långsam återhämtning, om en alls”, skriver banken.

Pareto ser positivt på fastighetsbolaget Eastnine, med verksamhet i Baltikum och Polen, efter avyttringen av ryska Melon Fashion Group.

PORTFÖLJ MED A-LÄGEN

“Med fastigheter som ger överlägsen avkastning jämfört med svenska jämlikar, finns nu endast A-lägen i portföljen, vilket vi förväntar oss kommer att vara positivt för värdering.”

Fabeges sänkta vakansgrad visar efterfrågan på kontorslokaler menar Pareto.

“Vi ser Fabeges begränsade detaljhandelsexponering som positivt och hävdar att Fabege erbjuder attraktiva tillgångar till stor rabatt”, skriver banken. 

Efter förändringarna består Paretos månadsportfölj av Awardit, Eastnine, Essity, Fabege, QleanAir, Telia, Gaming Innovation Group, Securitas, Storytel och W5 Solutions.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.