Pareto och Kepler Cheuvreux agerar olika efter Catenas kvartalsrapport

Investmentbanken Pareto och analyshuset Kepler Cheuvreux agerar på olika vis efter fastighetsbolaget Catenas kvartalsrapport i slutet av förra veckan. Den förstnämnda väljer att sänka rekommendationen medan den senare väljer att höja riktkursen något.
Pareto och Kepler Cheuvreux agerar olika efter Catenas kvartalsrapport - logo-pressbild
Catena är börsens mest renodlade ägare av lager- och logistikfastigheter.
Pareto menar att siffrorna inte var tillräckligt starka för att motivera en fortsatt köprekommendation, varför rådet nu lyder behåll med riktkurs 397 kronor (389). Detta mot bakgrund av att aktien har gått starkt den senaste tiden.

Investmentbanken räknar med lägre projektvolymer under 2021 och förvärv på en väldigt konkurrensutsatt marknad anses behövas för att stödja annars avtagande vinsttillväxt.

Pareto menar dock att det långsiktiga investeringscaset är intakt, även om tillräckligt med uppsida bedöms saknas.

Kepler Cheuvreux som redan hade en behåll-rekommendation inför rapporten ser att fastighetsrevideringarna överraskade positivt i det fjärde kvartalet, och man förväntar sig mer av detta från Catena.

Analyshuset höjer nästa års substansvärde på grund av något lägre finansieringskostnader, vilket också medför ökad riktkurs till 413 kronor (410).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.