Pareto tar in Calliditas och kastar ut ABB

Några av högpresterarna i Pareto Securities svenska portfölj i oktober var Storytel och Securitas. Nu tas tre nya bolag in i portföljen inför november - och tre åker ut.
Pareto tar in Calliditas och kastar ut ABB - Pavas-collage
Pavas Mehra, aktiemäklare på Pareto Securities.

”Vi har sett en stark revanch för börsen under oktober där Dow Jones rusat helat 14% vilket är indexets bästa månadsutveckling sedan 1976. Paretos svenska månadsportfölj steg med 6,8% under oktober (jämförelseindex +6,5%) där Betsson varit starkast och stigit med 23,6%”, säger Pavas Mehra, aktiemäklare på Pareto Securities.

Andra som presterade bra i Paretos svenska portfölj i oktober var Storytel som ökade 17,7% och Securitas +16,4%. Bioinvent och Telia återfinns i den andra vågskålen med nedgångar på -17% respektive -8,7%.

Inför november gör banken tre byten; Awardit, Calliditas och Essity tar plats i portföljen, medan ABB, Bioinvent och Lundin Mining åker ut.

”Vi adderar Awardit eftersom vi tycker att det är en bra risk/reward i aktien inför deras Q3-rapoort. Efter en svag Q1 kom Q2 in starkt, vilket stödjer vår syn på att Q1 var en speed bump under en i övrigt lönsam och stark tillväxtssaga. Vi är medvetna om att fortsatt press på konsumenternas vanor kan påverka bolaget negativt, men argumenterar för att mycket av det är inprisat i den nuvarande värderingen”, säger Pavas Mehra.

Aktiekursen i läkemedelsbolaget Calliditas fick sig en rejäl törn i oktober:

”Aktien handlas under de nivåer där den handlades innan det accelererade FDA och villkorade EMA-godkännandet för det första och enda godkända läkemedelet för eftertraktade indikationen, IgAN. Vi tror att aktien kommer att att prestera starkt under de återstående två månaderna av 2022 och så småningom nå riktkurs 2023”, säger Mehra.

När det gäller Essity anser banken att värderingen är i underkant och att marginalerna kommer att förbättras inom alla affärsområden under 2023.

Övriga bolag i portföljen är Handelsbanken, Munters, Telia och Vicore Pharma.

 

 

 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.