Paydrive mer än dubblar omsättningen

Bilförsäkringsbolaget Paydrive mer än fördubblar sin omsättning i det fjärde kvartalet. Resultatet försämrades samtidigt.
Paydrive mer än dubblar omsättningen - Bil
Genrebild. Foto: Pontus Lundahl / TT /
Omsättningen steg 113,8% till 6,2 miljoner kronor (2,9).

Rörelseresultatet blev -11,1 miljoner kronor (-3,1). Resultatet efter skatt blev -11,1 miljoner kronor (-3,1). Resultat per aktie hamnade på -1,90 kronor (-0,73).

Ingen utdelning föreslås.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -14,6 miljoner kronor (4,3). Likvida medel uppgick till 10 miljoner kronor (4,4).

Antalet försäkringskunder i kvartalet uppgick i snitt till 9 595 (7167) och till 9 867 vid periodens slut.

Paydrive tog plats på NGM Nordic SME i slutet av förar året.

”Det var för mig som investerare och nytillträdd VD, spännande att under året testa olika idéer för att bygga tillväxt i multipla säljkanaler. Många är de erfarenheter som bolaget nu tar med sig för att förfina och accelerera denna organiska tillväxt under kommande år”, skriver vd Carl Johan Thorsell i rapporten.

Han fortsätter.

”Det står tydligt att det finns en stark efterfrågan på rättvisare bilförsäkringar på den svenska marknaden. En efterfrågan som Paydrives unika UBI-bilförsäkring motsvarar och som står sig stark i konkurrensen, eftersom dess riskreducerande effekt kommer slutkonsumenten till godo i form av väsentligt lägre bilförsäkringspremier.”

Paydrive skriver också att det finns andra försäkringsområden som bolaget kan applicera UBI-konceptet på, vilket bolaget också kontinuerligt testar.

Paydrive, Mkr Q4-2021 Q4-2020 Förändring
Nettoomsättning 6,2 2,9 113,8%
Rörelseresultat -11,1 -3,1
Nettoresultat -11,1 -3,1
Resultat per aktie, kronor -1,90 -0,73
Kassaflöde från löpande verksamhet -14,6 4,3
Likvida medel 10 4,4 127,3%
Utdelning per aktie, kronor 0
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.