Polestar ansluter till Teslas laddare i Nordamerika

Elbilstillverkaren Polestar har tecknat ett avtal som innebär att dess bilar får tillgång till Teslas omfattande Supercharger-nätverk i USA och Kanada.
Polestar ansluter till Teslas laddare i Nordamerika - Polestar 4
Polestar 4

Från och med 2025 kommer nya Polestar-fordon som säljs i Nordamerika att vara utrustade med NACS-laddningsporten som standard. Adaptrar som hjälper befintliga Polestar-förare att få tillgång till nätverket förväntas i mitten av 2024.

”Vi hyllar det banbrytande arbete som Tesla har gjort för att påskynda införandet och öka populariteten för elfordon. … Med 12 000 laddpunkter idag, ett antal som bara kommer att fortsätta växa, kommer denna åtgärd att kraftigt öka mottagandet av elbilar i en viktig fordonsregion”, kommenterar Polestars VD Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

Volvo Cars tillkännagav ett liknande avtal igår och nyligen har flera andra stora biltillverkare, så som Ford och General Motors, inlett samarbete med Tesla om att använda deras standard för laddning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets