Powercell får order värd 35 miljoner kronor

Bränslecellsbolaget Powercell har fått en order värd 35 miljoner kronor från Vantastec Group, enligt ett pressmeddelande.
Powercell får order värd 35 miljoner kronor - Richard Berkling
Powercells VD Richard Berkling

Ordern gäller leveranser under 2024 och 2025 av bolagets VS5 bränslecellsystem som ska användas för att generera hjälpkraft för en Meals on Wheels transportflotta i Wales.

Avtalet är en del av det femåriga ramavtalet som Powercell i juni 2023 avseende serieleveranser av bränslecellssystem med det brittiska företaget ColGar Energy, ett dotterbolag inom Vantastec. Avtalet var villkorat av att kunden godkände produktdesignen vilket nu har skett.

”Vi går nu in i ett nytt segment med våra utsläppsfria lösningar vilket öppnar för nya, betydande möjligheter. Denna produktintroduktion öppnar nya marknader för oss och här ser vi fördelen med statliga incitament för att stimulera efterfrågan på marknaden. Regioner och länder som investerar i vätgasinfrastruktur ser ganska snabbt en framväxande marknad med en fungerande värdekedja som kommer att driva branschen framåt och öka efterfrågan totalt sett”, säger Richard Berkling, VD för Powercell.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets