Prebona-aktien dubblas efter satsning på desinfektionsmedel

Prebona har under torsdagen fördubblats i värde på Spotlight efter att bolaget sagt att prioriteringen framöver ska vara på att lansera desinfektionsmedlet Prebona Disinfect.

Aktien handlas klockan 14.30 upp drygt 103 procent till 5,50 kronor per aktie.

Det har handlats nästan 1,5 miljoner aktier under dagen och lägsta respektive högsta kurs för dagen är 2,78 kronor och 7,00 kronor.

I morgondagens pressmeddelande skrev bolaget att produkten ska tillverkas i egen regi och säljas som ”ingredient brand” genom återförsäljare och kunder under deras egna varumärken.

”På grund av den rådande situationen känns det både viktigt och oerhört bra att vi nu tagit beslut om att kortfristigt ändra vår prioritering och skynda på lanseringen av Prebona Disinfect och erbjuda marknaden ytterligare ett desinfektionsmedel. Vi kommer att lansera den som vätska och som desinficerande våtservett. Vi bedömer att vår produkt blir ett perfekt komplement till befintliga produkter på marknaden”, sade vd Patrik Bernstein.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco