Pricer vinstvarnar

Prismärkningsbolaget Pricers omsättning första kvartalet 2022 förväntas uppgå till omkring 465 miljoner kronor (393) och rörelseresultatet, ebit, till omkring -10 miljoner kronor (17,3). Det framgår av ett pressmeddelande.
Pricer vinstvarnar - Pricer
Pricer är en världsledande leverantör av elektroniska hylletiketter. Bolaget har sålt mer än 200 miljoner etiketter till mer än 17 000 butiker i över 60 länder. Foto: Strongpoint.
I kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet 2021 meddelade Pricer att ökade priser på elektronikkomponenter, råmaterial och transporter var den främsta anledningen till ett lägre rörelseresultat jämfört med samma period föregående år. Det högre prisläget har bestått och i vissa fall ökat under första kvartalet 2022 vilket har påverkat Pricers resultat negativt. Därtill har negativa valutaeffekter ytterligare tyngt resultatet.

I det förväntade rörelseresultatet ingår negativa valutaeffekter om cirka 10 miljoner kronor.

Arbetet med ett antal lönsamhetsförbättrande åtgärder har ytterligare intensifierats vilket väntas ge effekt under andra halvåret 2022.

Pricer kommer att presentera den fullständiga kvartalsrapporten för det första kvartalet 2022 den 26 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco