Qvibergs Öresund köper aktier i SEB

Investmentbolaget Öresund har under november köpt 2,7 miljoner A-aktier i SEB.

Det framgår av Öresunds substansvärdesrapport för den föregående månaden.

“SEB är en likviditetsplacering där vi har varit inne från tid till annan. Sektorn har varit kall på grund av penningtvättsproblematiken men samtidigt är bank relativt lågt värderat. I ljuset av det som framkommit angående SEB så känner vi oss komfortabla”, skriver Öresunds vd Nicklas Paulson i ett mejl till Direkt.

Aktierna i SEB köptes efter den nedgång som skedde i aktien efter att SEB i mitten av november gått ut med sitt pressmeddelande om att banken blivit kontaktad av Uppdrag Granskning angående ett kommande program penningtvätt.

Den 15 november föll SEB-aktien med 12 procent till nivåer kring 80 kronor där den i princip har stannat sedan dess. Uppdrag Gransknings program om SEB släpptes den 27 november.

Investeringen uppgick till runt 220 miljoner kronor sett till snittkursen under andra delen av november. Posten motsvarar 0,12 procent av aktiekapitalet i banken.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här