Ratos rapportvinnare på börsen

Stockholmsbörsen sjönk på den rapporttäta tisdagsmorgonen, trots tidigare kursuppgångar i Asien med stöd av uppgifter i Financial Times om att Vita huset överväger att slopa vissa tullar på kinesiska varor. Flera delårsrapporter har rört om rejält i grytan.

Vid 9.30-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,5 procent till 1.763, efter måndagens nästan tvåprocentiga uppgång för indexet till en ny rekordnivå i spåren av optimism i handelssamtalen mellan USA och Kina samt fredagens oväntat starka amerikanska jobbsiffror.

Hoist Finance sjönk 18 procent efter att ha redovisat ett lägre resultat än vad analytiker hade räknat med enligt Infront Data, även om man beaktar vissa engångskostnader. Pareto Securities noterar att Hoists fordringsköp och inkassering också minskade.

Hoist bommar förväntningarnaResultatet blev klart lägre än väntat för Hoist Finance. 

Ratos-aktien lyfte däremot 13 procent efter att ha redovisat en resultatförbättring och uppgett att de tidigare sjösatta åtgärderna biter i portföljbolagen generellt.

Vinstlyft för RatosInvestmentbolaget rapporterar en kraftigt ökad vinst för kvartalet.  

Bland storbolagen gick det bäst för bilsäkerhetsjätten Autoliv som steg 0,6 procent efter en köprekommendation från Mizuho Securities.

I verkstaden kan även noteras att det tyska kullagerbolaget Schaeffler, som konkurrerar med svenska SKF, steg 7 procent efter sin rapport. SKF, som redan har rapporterat, var oförändrad på den sjunkande börsen.

Riskkapitalbolaget EQT steg 2,9 procent efter en kortfattad delårsredogörelse där det framgick att det avgiftsgenererade förvaltade kapitalet uppgick till 40,5 miljarder euro i slutet av september, ungefär samma nivå som vid halvårsskiftet.

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, föll 26 procent efter att ha redovisat ett klart försämrat resultat. Aktien steg i måndags.

G5 Entertainment visar förlustOmsättningen och resultatet sjönk för G5 Entertainment. 

Diamantproducenten Lucara Diamond sjönk 7 procent efter att ha vänt till förlust, upphört med utdelningen och justerat ned sin intäktsprognos. I gruvsektorn gick det bättre för Semafo som rapporterade ökad guldproduktion.

Lucara Diamond upphör med utdelning – fokuserar på underjordsgruvaGruvbolaget Lucara Diamond upphör omedelbart med den kvartalsutdelning om 0:025 kanadadollar per aktie som bolaget betalat. 

En rapportvinnare var Biotage som steg 14 procent med stöd av stigande försäljning och vinst. I oljesektorn var IPC och Tethys Oil två rapportvinnare. Enzymatica steg samtidigt 18 procent efter en försäljningsökning på nästan 50 procent.

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs var ned 0,7 procent efter beskedet att vd Petra Einarsson får lämna efter ett beslut av styrelsen.

Cleantechbolaget Climeon redovisar ökad försäljning, men inga nya order och fortsatt kvartalsförlust. Aktien sjönk 2,9 procent.

First North-listade Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar en fortsatt begränsad försäljning som var svagare än bolagets målsättningar. Ordförande Pia Gideon lämnar på grund av delade meningar om hur bolaget ska drivas. Aktien backade 19 procent.

Bettingbolaget Enlabs steg åtminstone inledningsvis efter en intäktsökning på 32 procent och ett budskap om att utsikterna för fjärde kvartalet är mycket lovande.

Svagare gick det för delårsrapporterande Irisity, Cell Impact, Bioservo och Aspire.

Karo Pharma har meddelat att Pfizer säger upp sitt samarbete kring projektet ROR-gamma. Karo Pharma sjönk 0,6 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.