Red valör: Champion för folket

Allt går att sälja om det presenteras på rätt sätt. Oavsett om det är gamla hundar eller, varför inte, televerk.

Den gamla hunden plirar förstrött mot Affärsvärldens krönikör. En vårtidig fluga surrar lojt kring hundens nos; när den inte lyckas väcka djurets intresse söker den sig bort från den gulmålade verandan och ut över ängen som omger kenneln. Då slås dörren upp och ut på förstubron kliver den glade ägaren: en medelålders glasögonprydd man som presenterar sig som Björn Nosengren, legendarisk folkhundsupp-födare.

– Vilket exemplar var det ni hade till salu? frågar Signaturen, lockad till kenneln på jakt efter en fyrbent vän till yngsta brorsbarnet.

– Det är det förnämliga exemplaret framför er!

– Den där? Den ser både gammal och trött ut. Hur många lyktstolpsdistanser kan den ha kvar att ge, månntro?

– Min herre förolämpar mig, men i synnerhet förolämpar ni detta vackra djur. Det här är minsann inte vilken gammal trött hund som helst. Det är en framtidssäkrad folkhund.

– En framtidssäkrad folkhund minsann! Vad är det för ras?

– Det är en medelsvensk bullkark, bland äldre folk även benämnd telegrafstolpsstövare.

– Du påstår att den är framtidssäkrad?

– Precis. Blott en bråkdel av dess egenskaper faller inom ramen för det som vi traditionellt upplever som hundegenskaper. Resten är ny hund. En framtidsjycke för hela svenska folket.

– Ge några exempel på framtidsegenskaperna!

– Du kanske märker att bullkarken inte är kopplad med fast lina?

– Du menar?

– Jo, hunden går i trådlöst bredband. Klart bättre access för husses kommandon. Traditionella smalkoppel överför mycket litet information, min herre.

– Pälsen ser allt litet trött ut, även om den glänser.

– Det är ingen päls, det är seriekopplad svartfiber av ädlaste kvalityp. Blixtsnabb kommunikation mellan voffsing och omvärld. Oerhört användbart. Tack vare fibern kan man anmoda den att avge vilka läten som helst, blixtsnabbt nedladdade från vårt skallcenter i Teleboda. Det kallas VoD eller Voffning-on-Demand. Dessa läten, och många andra egenskaper, finns katalogiserade i en särskild WAFF-portal för mobilt bruk …

– … som heter?

– MyVof, där Vof står för Vovve of the Future. Om den springer bort finns det ett unikt kommando, som kallas ComHem-rutinen. Ser du svansens rytmiska viftande?

– Det går väldigt fort.

– Den har en särskild multiplexviftning som är specialanpassad för e-tailing. Munnen är fylld av blå tänder för bett i kommunikationen.

– Vad kostar en sån här hund?

– Den är sjutton procent billigare än vad den borde vara om marknaden fick bestämma, det har till och med Aftonbladet skrivit. Men jag tycker att den ska handlas till ungefär samma pris per morrhår som raser som TerrierOne, Voffa-Phone och Deutsche Dobermann.

– Kan den vakta hus och hem?

– Nej.

– Är den användbar till jakt på fågel eller vilt?

– Inte direkt.

– Är den snäll mot barn?

– Skulle jag inte vilja påstå.

– Men hur kan du över huvud taget räkna med att få det här loppbitna gamla skrället sålt?

– Enkel match! Vi har satsat hårt på distributionen, och knutit till oss hela retailledet. Varenda kennel, brukshundsklubb och uppfödare, inklusive de internationella UBS Warpdog och Morgan Spaniel, har provision på att kränga detta otroliga djur. Dessutom spenderar vi hundratals miljoner i marknadsföring. Folk kommer att slåss om honom! Och jag garanterar att alla hushåll som tecknar sig för detta framtidsdjur kommer att få minst en lock vartdera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.