Regeringen föreslår rekordstora investeringar i klimatarbetet

Regeringen föreslår i budgetpropositionen för 2017 nya investeringar i klimatarbetet, fossilfria resor och förnybar energi på 12,9 miljarder kronor för perioden 2017-2020.

Investeringarna görs inom framför allt fyra områden: omställningen till förnybar energi, fossilfria resor, hela Sverige är med och internationella klimatinvesteringar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bland annat vill regeringen stärka järnvägen för att förbättra förutsättningarna för att fler resor och transporter ska kunna ske med tåg. Regeringen avsätter 5,9 miljarder till en förstärkning av resurserna till drift- och underhåll av järnvägen under perioden 2019-2020 och avser att lämna en infrastrukturproposition till riksdagen med förslag till ekonomiska ramar för en nationell plan för perioden 2018-2029.

En särskild satsning på 200 miljoner kronor genomförs under 2017 för att höja järnvägens kapacitet och göra systemet mer robust.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.