Regeringen lovar att skjuta till mer pengar till kommuner och regioner

Kommuner och regioner kommer inte lämnas i sticket, meddelade statsminister Ulf Kristersson (M) under regeringsförklaringen i samband med riksdagens öppnande på tisdagen.
Statsminister Ulf Kristersson (M) intervjuas av SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutsson i samband med Riksmötets öppnande.
Statsminister Ulf Kristersson (M) intervjuas av SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutsson i samband med Riksmötets öppnande. Foto: Jessica Gow/TT

Enligt SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutsson var detta ett viktigt besked under statsministerns tal.

– Det är något som kommuner och regioner förmodligen blir glada över, med tanke på att många varnar för växande underskott och risk för uppsägningar kommande år, sade Knutsson.

Det är dock oklart hur mycket pengar som regeringen kommer skjuta till. Budgeten ska läggas fram den 20 september.

– Men åter igen, vi har inte fått några siffror på detta. Så vi vet inte hur mycket regeringen kan komma att höja anslaget till kommuner och regioner, tillade Knutsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets