Regeringen presenterar skatteförslag – ska gynna låg- och medelinkomsttagare

Regeringen presenterar i dag tre skatteförslag till höstens budget. Omkring 7,5 miljoner svenskar omfattas av satsningen som fokuserar på låg- och medelinkomsttagare.
Magdalena Andersson
Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Jessica Gow / TT

Den 1 januari i år infördes en skattereduktion med fokus på låg- och medelinkomsttagare. Ett av förslagen är att denna förstärks med 1 320 kronor från 2022, vilket gör att skattereduktionen som huvudregel då blir ett fast belopp om 2 820 kronor.

Vidare föreslår man att förstärka skattereduktionen för sjuk- och aktivitetsersättning.

Kostnaden för att vara med i a-kassan sänks genom en skattereduktion. Denna bör uppgå till 25% av avgiften under ett år, skriver regeringen.

”Nu tar vi Sverige framåt efter pandemin. Därför genomför vi nu konjunkturstimulanser som är inkluderande”, säger finansminister Magdalena Andersson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets