Regeringen: Så ska storbolagens skattefusk stoppas

Sveriges finansminister Magdalena Andersson vill sätta åt skattefuskarna. Andersson föreslår därför att storbolag från och med nästa år måste redovisa skatt från alla verksamhetsländer, skriver SvD.

Regeringen föreslår i dag att svenska bolag inte längre ska ha möjligheten att redovisa skatt i en klumpsumma. Stora bolag ska istället från och med nästa år redovisa hur mycket som betalas i varje verksamhetsland. Syftet är att ge skatteverket större möjligheter att motverka skatteflykt och skattesmitning.

– Det här kommer bli ett viktigt verktyg som gör det lättare för Skatteverket att effektivt bedöma om företag betalar rätt skatt och se om det är så att ett företag inte betalar skatt i något land, säger finansminister Magdalena Andersson, till Svenska Dagbladet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.