Regeringen tillsätter krisgrupp för Ericsson

Regeringen ska enligt näringsminister Mikael Damberg ha följt frågan kring Ericsson en längre tid och nu aktiverat en grupp av statssekreterare för att hantera eventuella uppsägningar.

– Ifall det kommer ett beslut så kommer regeringen vara beredd att agera, säger Damberg till SvD Näringsliv på torsdagen.

Mikael Damberg ska under dagen ha pratat med företrädare för fack, kommuner och Ericssons styrelseordförande Leif Johansson. Han vill dock inte kommentera vad som sagts i samtalen för att undvika att bidra till spekulationer.

Den grupp som nu satts samman består av statssekreterare från arbetsmarknads-, finans-, närings- och landsbygdsdepartementen. De ska samordna arbetet och hålla sig uppdaterade på vad Arbetsförmedlingen och regionerna gör.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.