Regeringen vill förlänga extra bostadsbidrag till barnfamiljer

Regeringen vill förlänga det extra tillägget i bostadsbidraget till barnfamiljer i ytterligare ett halvår till den 30 juni 2024. Det rapporterar TT.
Regeringen vill förlänga extra bostadsbidrag till barnfamiljer - WEB_INRIKES
Äldre-och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M). Foto: Jonas Ekströmer/ TT

Bidraget ska ha samma utformning som det tilläggsbidrag som redan är på plats och som löper ut den 31 december 2023. Det kan ge en barnfamilj upp till 2 100 kronor extra i månaden.

Det tillfälliga tillägget infördes av den förra regeringen i juni 2022 och skulle ha gällt till den 30 juni 2023, men förlängdes i mars i år till att gälla året ut. Nu förlängs det alltså ytterligare ett halvår till den 30 juni 2024.

Någon permanent höjning av bostadsbidraget är dock inte aktuell enligt äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.