Regeringen vill införa hårdare regler mot avancerad skatteplanering

Idag lägger regeringen fram ett nytt förslag om ett avdragsförbud för vissa ränteutgifter till företag skrivna i skatteparadis. Det rapporterar Sveriges Radio.
Regeringen vill införa hårdare regler mot avancerad skatteplanering - magdalena-andersson-700_binary_6984654.jpg
”EU har ju en svart lista över länder man kan betrakta som skatteparadis. Och nu kommer svenska bolag som har transaktioner med de länderna att riskera betala högre skatt”, säger finansminister Magdalena Andersson.

Det handlar om affärer och transaktioner med företag i länder som Panama, Seychellerna och Trinidad och Tobago. Det regeringen nu föreslår är att förbjuda möjligheten att dra av ränteutgifter för skulder i de här länderna.

Hittills är dock avdragsförbudet bara ett förslag som nu ska skickas ut på remiss till lagrådet och kunna träda i kraft första januari. Magdalena Anderssons förhoppning är att skatteparadisens attraktionskraft på skatteplanerare därmed ska minska radikalt. Förslaget som presenteras idag är en del av EU:s arbete mot skatteplanering och mot som det heter skadlig skattekonkurrens.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets