Riksbankens företagsintervjuer signalerar hopp

Riksbanken har genomfört intervjuer med svenska storföretag under juni och slutsatsen är att den ekonomiska situationen har stabiliserats under maj och juni. Det finns också tecken på en förbättring.
Riksbankens företagsintervjuer signalerar hopp - ingves-700_binary_6982342.jpg
Riksbankschefen Stefan Ingves.

”Riktningen gör att man känner hopp”, skriver centralbanken i ett pressmeddelande. Enligt centralbanken är det företagen som i intervjuerna signalerar hopp och inte själva centralbanken själva, förtydligar presstalespersonen Charlotta Edler på Riksbanken för Finwire.

Företagen tror samtidigt att pandemin kommer att ge långsiktiga effekter, och att finansieringskostnaderna är högre nu än före krisen.

De flesta företag tror att det tar nio månader eller längre innan det ekonomiska läget kommer blir mer normalt igen och företag i en del branscher menar att de negativa effekterna kan komma att dröja kvar ett par år, enligt Riksbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco