Joe Rogan i utspel – kan lägga ned podcast om han måste tänka på sina uttalanden

Kontroversiella podcast-stjärnan Joe Rogan säger att han kan komma att lägga ned sin populära podcast om han måste akta sig för vad som sägs. Det uppgav han nyligen i ett avsnitt av det egna programmet ”The Joe Rogan Podcast”, rapporterar New York Post.
Joe Rogan i utspel – kan lägga ned podcast om han måste tänka på sina uttalanden - Joe-Rogan-Apology
Joe Rogan. Foto: AP Photo/Gregory Payan, File/TT

Tidningen har tolkat det som ett hot att överge kontraktet med Spotify, men bolaget menar att det inte är en korrekt tolkning.

”I samtalet med Barnett diskuterades själva podcasten i sig, inte avtalet med Spotify”, skriver streamingtjänsten i en kommentar till Finwire.

Under programmet pratade Rogan med MMA-fightern Josh Barnett om rädslan att hela tiden bli offentligt kritiserad för ”varje liten grej”. Kritiken mot Rogan är kopplad till hans användning av rasistiska skällsord i programmet, samt spridningen av vilseledande information om covid-19.

Rogan uppgav att han börjat få nog av detta och att han hellre lägger ned sin podcast än att behöva ändra på sig.

”Jag kommer sluta. Om det kommer till en punkt där jag inte kan göra det längre, där jag på något konstigt sätt måste gå på äggskal och akta mig för mina uttalanden, åt helvete med det”, sade Rogan.

Enligt tidigare uppgifter från källor till New York Times är avtalet mellan Spotify och Joe Rogan värt över 200 miljoner dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG