Rysslands Tele2 stämmer Ericsson

Det ryska telekombolaget Tele2 har stämt Ericsson i Ryssland för att de vägrar uppfylla avtal om att leverera utrustning, skriver Reuters. Ryska Tele2 ska inte förväxlas med svenska Tele2, som sålde sin ryska verksamhet under 2013.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT

”Vi är medvetna om en rättegång som rapporterats i ryska nyhetsmedier, men kan inte kommentera ytterligare i nuläget”, säger en talesperson från Ericsson till nyhetsbyrån.

I april uppgav Ericsson att de skulle avbryta sin verksamhet i Ryssland och att de helt och hållet skulle lämna marknaden under de kommande månaderna.

I september, efter rapporter om att företaget hade fortsatt export till Ryssland, sade Ericsson att man försåg ryska kunder med mjukvara och teknisk support, men att man inte hade sålt någon telekommunikationsutrustning till ryska mobiloperatörer sedan den 24 februari, när Ryssland invaderade Ukraina.

I ett uttalande till Reuters på fredagen sade Tele2: ”Vi har inlett förfaranden mot Ericsson och Satel TVK på grund av företagens vägran att uppfylla sina skyldigheter att tillhandahålla utrustning. Det mesta av den olevererade utrustningen hänvisar till beställningar som gjordes långt innan sanktionerna inleddes.”

Ryska Tele2 sade att de har förhandlat med Ericsson i åtta månader för att försöka hitta en lösning, men inte fått ”konstruktiva förslag”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder