Rysslands vice premiärminister: ”Oljepriserna ligger på en bra nivå”

Oljepriserna är på en bra nivå och marknaden är för närvarande balanserad. Det hävdade Rysslands vice premiärminister Alexander Novak under samtal med journalister idag, skriver Reuters.
Rysslands vice premiärminister: ”Oljepriserna ligger på en bra nivå” - Russia Putin
Rysslands vice premiärminister Alexander Novak. Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Alexander Novak ville dock inte kommentera om Opec+ kommer att ändra sitt nuvarande oljeleveransavtal under mötet på söndagen senare den här veckan.

Ryssland har tidigare kommit överens om två separata minskningar av oljeleveranser det här året. I april bestämde man sig för att minska produktionen med 500 000 fat per dag till slutet av 2024. I augusti kom man överens om att minska exporten med 300 000 fat per dag tills slutet av detta år.

Brent-oljan handlas under onsdagen ner med 0,87 procent till 81,73 dollar fatet. WTI-oljan är samtidigt ner cirka 0,9 procent till runt 77 dollar fatet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets