Så gick det för jättarna i kvartalet

Morgonen har bjudit på en lång rad av rapporter. Affärsvärlden har facit för jättarna.
Swedbank, Nordea
Foto: Henrik Holmberg / TT och Gustaf Månsson/SvD/TT

Under morgonen kom storbankerna Nordea och Swedbank med sina rapporter. Nordeas rörelseresultat var högre än väntat med stöd av återföringar av kreditförluster. Intäkterna var i linje med förväntat. Swedbank redovisar intäkter i linje med marknadens förväntningar och rapporterar ett rörelseresultat över förväntan.

Även fordonstillverkaren Volvos resultat var starkare än marknaden förväntat sig. Samtidigt var omsättningen som väntat. Orderingången sjönk dock kraftigt och oväntat

Teleoperatören Telia redovisar en omsättning som var högre än väntat. Rörelse- och nettovinsten minskade dock från fjolåret. Det justerade ebitda-resultat kom in över konsensus.

Kraft- och automationsbolaget ABB redovisar en omsättning som var lägre än väntat och även ebita-resultatet understeg analytikernas förväntningar. Samtidigt var orderingången var bättre än väntat.

Dagligvarubolaget Axfood redovisar en omsättning som var lägre än väntat. Rörelseresultatet var dock något över marknadens förväntningar.

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc redovisar ett rörelseresultat i linje med marknadens förväntningar, men en omsättning som var lägre än väntat. Jämfört med föregående år steg rörelseresultatet.

Kredithanteringsbolaget Intrums justerade rörelseresultat var något högre än analytikerna räknat med. Den redovisade omsättningen låg på väntad nivå.

Nischbanken Collector mer än fördubblade vinsten i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Fordonsteknikbolaget Haldex ökade omsättningen och vände till vinst i det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Aluminiumbolaget Gränges redovisar en omsättning som var högre än väntat, men samtidigt var nettoresultatet lägre än väntat. Gränges flaggar dessutom för lägre volymer sekventiellt.

Vad gäller fastighetsbolagen redovisar Nyfosa ett ökat förvaltningsresultat. Nyfosa har under året förvärvat fastigheter i Finland för 2,5 miljarder kronor och bolaget säger att fokus framöver ligger å att bygga en stark och diversifierad kassaflödesportfölj i Finland.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.