Så mycket får Getinges vd i avgångsvederlag

Efter knappt ett och ett halvt år på vd-posten får Alex Myers sparken från medicinteknikbolaget Getinge. Han går inte lottlös.

I samband med årsstämman den 25 mars i fjol tog Alex Myers över som vd och koncernchef på Getinge efter Johan Malmquist. Idag, måndagen den 22 augusti, meddelade medicinteknikbolaget att han “lämnar sin befattning”.

Enligt bolaget har Alex Myers haft en ersättning på totalt 21 775 000 kronor per år. I den siffran ingår en pensionsavsättning på 6,2 miljoner kronor. När han nu får sparken får han lika mycket pengar i ersättning.

 

LÄS MER:

 

Därutöver tillkommer ett avgångsvederlag under den ettåriga uppsägningstiden på ytterligare 21 miljoner kronor. Om Alex Myers skulle få ett nytt jobb under den här perioden kommer hans avgångsvederlag att räknas av mot summan av hans nya inkomster.

Maximalt kan Alex Myers därmed kvittera ut närmare 43 miljoner kronor under uppsägningstiden.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.