Så mycket omsätter spelmarknaden

Totalt omsatt de svenska licensierade spelbolagen 6,7 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2019. Det är en ökning med 11,6 procent jämfört med det föregående kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande från Spelinspektionen.

Kommersiellt onlinespel (nätkasino och sportbetting), vadhållning och spel på fartyg i internationell trafik ökade med 4,7 procent till en omsättning om 3,7 miljarder kronor.

Den procentuellt största ökningen stod Statligt lotteri och värdeautomatspel (Vegas) för som ökade 25,2 procent i kvartalet till 1,7 miljarder kronor. Spel för allmännyttiga ändamål, rikslotterier ökade närmare 23 procent.

Antalet avstängda via Spelpaus.se var drygt 48.000 spelare vid utgången av kvartalet, vilket är 16 procent fler jämfört med det tredje kvartalet.

Beträffande den omdiskuterade så kallade kanaliseringen saknas faktiska uppgifter om hur mycket det spelas hos spelbolag utan svensk licens. Men analysföretaget H2 Gambling Capital uppskattar att det spelades för mellan 580 – 690 miljoner kronor (efter utbetalda vinster) hos olicensierade bolag under det fjärde kvartalet. Det innebär en kanalisering på mellan 89,6 och 91,3 procent.

Uppgifterna från Skatteverket och Spelinspektionen är preliminära och kan komma att justeras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.