Saab rusar på börsen – efter höjda riktkurser

Försvarsbolaget Saab lyfter 8,3 procent på måndagen. Aktien har vind i seglen från en rad höjda riktkurser efter sin senaste delårsrapport på fredagen.
Saab rusar på börsen – efter höjda riktkurser - SAAB AT4
Foto: SAAB

Detta gäller bland annat Bank of America som höjer riktkursen till 540 kronor (450), med upprepad köprekommendation, enligt Bloomberg News.

Banken har valt att skruva upp vinstutsikterna med 2-5 procent för 2023-2025 givet bolagets starka guidning.

I analysen framhålls Saabs attraktiva utsikter och starka produktportfölj. De främsta drivkrafterna för tillväxten spås bli divisionerna Surveillance och Dynamics med tanke på den starka orderingången och verksamheternas mer kortcykliska karaktär.

Förutom Bank of America har också Danske Bank, SEB och Carnegie kommit med högre riktkurser. Samtliga tre har rekommendationen köp.

På Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alltid de senaste köprekommendationerna, nya riktkurserna och rekommendationerna för svenska aktier.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder