Saltx tecknar avtal med ABB som deltar i nyemission

Greentechbolaget Saltx Technology tecknar samarbetsavtal med ABB och genomför en riktad nyemission på 38 miljoner kronor.
Saltx tecknar avtal med ABB som deltar i nyemission - SaltX
Foto: SaltX

Bolaget emitterar 18,32 miljoner nya B-aktier till teckningskursen 2,075 kronor per aktie. I den riktade nyemissionen deltar ABB Switzerland och de befintliga aktieägarna Stiftelsen Industrifonden och SMA Mineral. ABB kommer teckna 13,50 miljoner av de nyemitterade aktierna. Den riktade nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 2 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

Saltx och ABB har i samband med den riktade nyemissionen ingått ett fördjupat samarbetsavtal med målet att ta fram en gemensam lösning. Den gemensamma lösningen ska vara baserad på parternas produkter och teknologi som kommer att marknadsföras och erbjudas till primärt kalk- och cementindustrin.

Samarbetsavtalet gäller initialt till den 11 mars 2034 och innebär bland annat en exklusivitet för ABB att tillhandahålla sina produkter i gemensamt utvecklade lösningar och system.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets