Saniona ökar förlusten

Forskningsbolaget Saniona redovisar något högre omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.
Saniona ökar förlusten - penna-tidning-rapport-900
Foto: Chris Cross
Rörelseresultatet blev -40,9 miljoner kronor (-26).

Resultatet efter skatt blev -52,7 miljoner kronor (-27,7).

Resultat per aktie hamnade på -1,24 kronor (-1,00).

Under tredje kvartalet utgjordes externa kostnader främst av utvecklingskostnader hänförliga till Tesomet. Även personalkostnaderna ökade.

VD Rami Levin skriver i en kommentar att under perioden fortsatte man omvandla Saniona till ett fullt integrerat läkemedelsbolag.

”Trots utmaningarna kopplade till den pågående covid-19 pandemin, fortsätter vårt hängivna team på Saniona att göra framsteg. Vi har anpassat oss för att effektivt kunna fortsätta vårt arbete under de nya och ständigt föränderliga riktlinjerna från hälsovårdsmyndigheter på de olika platser världen över där vi har verksamhet”, kommenterar bolagschefen.

Saniona, Mkr Q3-2020 Q3-2019
Nettoomsättning 2,2 0,3
Rörelseresultat -40,9 -26
Nettoresultat -52,7 -27,7
Resultat per aktie, kronor -1,24 -1,00
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets