Emissionsguiden inleder bevakning av Sanionas företrädesemission

Biotechbolaget Saniona vill ta in 141 Mkr genom en företrädesemission av units. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Sanionas företrädesemission - Saniona
Saniona vill ta in 140,9 Mkr genom en företrädesemission av units.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Styrelsen i Saniona vill ta in 140,9 Mkr brutto (emissionskostnaderna förväntas bli 16 Mkr) genom en företrädesemission av units. Med de 124 Mkr som kan tillföras bolaget netto vill Saniona primärt återbetala utestående lån, utveckla läkemedelskandidaten SAN711 och andra delar av sin projektportfölj. Emissionen är känd sedan tidigare men det är först nu bolaget meddelat villkoren för den.

Teckningskursen är satt till 4,12 kr per unit, motsvarande 2,06 kr per aktie. Detta ger en rabatt om 24 % (TERP) ställt mot aktiekursen innan villkoren publicerades. Varje aktie ger åtta uniträtter och femton uniträtter berättigar till teckning av en unit. Varje unit innehåller i sin tur två aktier och en teckningsoption av serie TO4. Optionerna kommer kunna lösas in i mars-april 2024 till ett pris som fastställs senare.

Emissionen är säkrad till 60%, motsvarande 84 Mkr, genom tecknings- och garantiåtaganden. Av dessa är 5,6 Mkr teckningsåtaganden och 78,4 Mkr garantiåtaganden. Vilka som har ingått teckningsförbindelser är inte offentliggjort, men garanterna är Formue Nord Fokus, Fredrik Lundgren och Wilhelm Risberg, som samtliga agerat garantiåtagare i flera företrädesemissioner det senaste halvåret.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen kan bli 51%.

Emissionsguiden återkommer inom kort med en artikel med eventuella flaggor i emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets