En ny flagga i Sanoinas nyemission: Kapitalbehov i trängt läge

Biotechbolaget Saniona vill ta in 140 Mkr i en företrädesemission av units. Emissionsguiden har gått igenom bolagets prospekt och hissar en ny flagga.
En ny flagga i Sanoinas nyemission: Kapitalbehov i trängt läge - Saniona
Emissionsguiden hissar ytterligare en flagga i Sanionas företrädesemission.

Teckningsperioden har inletts för biotechbolaget Sanionas företrädesemission av units som kan inbringa bolaget 140 Mkr före emissionskostnader.

Med pengarna från kapitalanskaffningen vill bolaget återbetala utestående lån, utveckla läkemedelskandidaten SAN711 och andra delar av sin projektportfölj.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om villkoren och hissade i samband med det en flagga för ”Dåligt garantiupplägg” då 78 Mkr av emissionen var säkrad genom bottengarantier.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissas ytterligare en.

Kapitalbehov i trängt läge

Nöden har ingen lag. I desperata lägen tvingas bolag ofta kompromissa bort det långsiktigt rätta. Riskerna med nyemissioner i nödlidande bolag är alltså dubbelt höga.

Enligt bolaget har man ett rörelsekapitalbehov som uppstår i april 2024, vilket renderar en flagga.

I en kommentar till Afv skriver bolagets VD Thomas Feldthus att företrädesemissionen kommer finansiera bolagets verksamhet i ett år, och att bolaget gått vidare till regulatoriskt godkännande inom ett av sina partnerprogram, vilket han menar är det sista steget före kommersialisering.

”Dessa är mycket påtagliga fördelar, som inte kräver betydande finansiering från vår sida för att realiseras”, uppger Feldthus.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om Sanionas nyemission i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.