SAS skjuter upp räntebetalning på hybridobligationer

Flygbolaget SAS kommer att skjuta upp räntebetalningarna som förfaller den 24 respektive 26 oktober på bolagets hybridobligationer, som en del av omstruktureringsplanen SAS Forward och frivilliga chapter 11-processen i USA.
SAS
Illustrationsbild.

Uppskjutandet av räntebetalningen görs i enlighet med villkoren för respektive hybridobligation. Det framgår av ett pressmeddelande.

SAS skjuter därmed upp den halvårsvisa räntebetalningen om 39,7 miljoner kronor, som förfaller den 24 oktober, på bolagets utestående 1 615 miljoner kronor hybridobligationer med evig löptid samt den halvårsvisa räntebetalning om 153,1 miljoner kronor, som förfaller den 26 oktober, på bolagets totala utestående 6 000 miljoner kronor efterställda hybridobligationer med evig löptid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder