SAS: ”Vi har kontaktat hundratals investerare”

Flygbolaget SAS ber om mer tid från en amerikansk domstol för att lägga fram sin räddningsplan. Om den inte godkänns, kan en konkursprocess i Sverige bli nödvändig. Det rapporterar norska Aftenposten och E24.
SAS: ”Vi har kontaktat hundratals investerare” - SAS
Foto: Johan Nilsson/TT

SAS har ansökt om 100 extra dagar för att presentera en refinansieringsplan, vilket framgår av handlingar som bolaget har skickat till konkursdomstolen i New York. SAS betonar att avsluta deras ensamrätt nu skulle riskera hela processen.

Samtidigt har SAS pågående samtal med potentiella investerare för att skapa konkurrens om aktierna. SAS noterar i sin ansökan: ”Vi har kontaktat hundratals potentiella investerare”.

Enligt information som E24 tagit del av, finns det risk att en rättsprocess i Sverige blir nödvändigt i de fall fordringsägarna utanför USA inte accepterar den lösning som presenteras.

Vid 13.40 på torsdagen var SAS-aktien ner 2,5%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG