SBB flaggar upp i Hemfosa

SBB, som lagt bud på Hemfosa, äger per i dag måndag drygt 13,9 miljoner aktier i budobjektet.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Innehavet motsvarande 7,7 procent av aktierna och 8,2 procent av rösterna i Hemfosa.

SBB har köpt aktierna över marknaden, bekräftar SBB:s vd Ilija Batljan för Nyhetsbyrån Direkt.

”Vi känner oss trygga i att vi kommer nå en anslutningsgrad på 90 procent och detta är ytterligare ett tecken på detta”, säger han vidare.

SBB:s bud på Hemfosa offentliggjordes den 15 november. Budet, som består av en kombination av kontanter och egna aktier, var vid den tidpunkten värt motsvarande 126:15 kronor per stamaktie. Det är baserat på rådande kurs i SBB värt 124:93 kronor.

SBB kan komma att förvärva aktier i Hemfosa på annat sätt än genom erbjudandet, skrev SBB när budet offentliggjordes.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.