SBB hemlighöll information om kreditbetyget

SBB har sedan den 2 maj hemlighållit information om kreditbetyget från S&P, visar en handling som Dagens industri tagit del av.
SBB hemlighöll information om kreditbetyget - SBB
SBB ingår avtal om att sälja resterande del av EduCo till Brookfield. Foto Anders Wiklund / TT

S&P:s nedgradering av SBB:s kreditbetyg till skräpstatus blev känd för allmänheten i måndags, 8 maj, vilket lett till ett ras för fastighetsbolagets aktie.

Enligt handlingar från Finansinspektionen som Dagens industri tagit del av, så skickade SBB in en anmälan till FI att de tagit beslut den 2 maj klockan 19 att skjuta upp offentliggörandet av insiderinformation angående S&P:s kreditbetyg till den 8 maj.

Något sådant pressmeddelande har dock fortfarande inte skickats ut.

Den imploderade aktiekursen i SBB har lett till att stamaktien i Ilija Batljan Invest AB har ett substansvärde på 0 kronor. Det kan du läsa mer om här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.