SBB mest omsatt under plötsliga kraschen på Stockholmsbörsen

SBB toppar listan över de aktier som var mest omsatta 09.30 till 10.30 igår hos Avanza.
Börsen

SBB var den mest omsatt aktien hos Avanza under 09.30 till 10.30 igår, inklusive de fem minuter som börsen tokdök. Det skriver Avanzas sparekonom Nicklas Andersson på Twitter. 

Efter SBB följer AegirBio och Investor.

Nicklas Andersson säger till Affärsvärlden att det handlar om en “brokig skara aktier”, där många är småbolagsfavoriter eller har haft bolagsspecifika nyheter kopplade till sig.

Det har ju som bekant stormat kring SBB den senaste tiden, inte minst efter bolagets årsredovisning som släpptes under en tidig aprilhelg. Tidigare i år skapade också blankarfirman Viceroys rapport om bolaget rubriker.

Vad gäller Aegirbio kom i fredagens besked om att salivtest Viraspec för covid-19 godkänts och fått CE-märkning för självtest. Under måndagen rapporterades att bolagets tidigare distributionspartner Nowmed har försatts i konkurs.

Gårdagens stora händelse var annars att amerikanska kasinobolaget MGM Resorts lade ett uppköpsbud på LeoVegas, varvid det inte är konstigt att aktien tar plats på listan. En av dagens andra stora nyheter var att Embracer, som intar en fjärdeplats på listan, förvärvar Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montrea, samt en varumärkeskatalog inkluderande bland annat Tomb Raider och mer än 50 katalogspel från Square Enix Holding.

En stor del av aktierna, såsom SBB, Evolution, Investor, H&M, Volvo och Kinneik, överlappar också med Avanzas lista över de mest köpta aktierna under april, något som du kan läsa mer om här.

Vill du hitta dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen hittar du det på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.