SEB:s företagarindikator oförändrad under juli

SEB:s företagarindikator, som ska synliggöra egenföretagarnas situation, är oförändrad på 22 enheter under juli jämfört med föregående månad.
SEB:s företagarindikator oförändrad under juli - seb-700_binary_6978958.jpg

Detta är första gången sedan undersökningen inleddes i december som ingen av de ekonomiska indikatorerna är negativa.

Andelen av egenföretagarna som tror på en positiv utveckling över den kommande tremånadersperioden ökar med 3 enheter till 33, medan andelen som tror på negativ utveckling ökar också med 3 enheter till 11. Andelen som tror på en oförändrad utveckling minskar från 58 till 54%.

Indikatorn tittar också på utvecklingen av omsättning, likviditet och arbetstid.

Under juli ligger omsättningen på plus 2 enheter (-3), likviditeten på plus 7 enheter (0) och arbetstiden på 0 enheter (6).

”Trendbrottet är ett faktum och företagarna uppvisar för första gången positiva vindar i alla de ekonomiska indikatorerna. Sommartider och ledighet står dock för dörren och kan komma att påverka både omsättning och likviditet i en negativ riktning de kommande månaderna. I andra vågskålen finns de lättare restriktionerna som kan vara till fördel”, säger SEB:s privatekonom Américo Fernández.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco