SHB: Starkaste rapporten hittills från Embracer

Gamingbolaget Embracer släppte sin starkaste rapport hittills, förmedlar Handelsbanken i en analysuppdatering. Riktkursen höjs till 200 kronor (160), med en bibehållen köprekommendation.
Embracer handlas ner på börsen i dag efter att ha släppt en ny kvartalsrapport.
Pandemin har utan tvekan bidragit till den starka utvecklingen för Embracer, men Handelsbanken betonar att spelsläppen under kvartalet har fått mycket goda recensioner, vilket borde vara långsiktigt fördelaktigt.

Embracer gjorde åtta förvärv och A4 Games beskrivs som det mest intressanta som en följd av kvaliteten på spelen de har utvecklat (till exempel Metro) och att de länge har jobbat nära Embracer. Enligt Handelsbankens mening förvärvades bolagen till låga multiplar och med goda marginaler.

”Vi tror att branschen är inne i flera strukturella förändringar som borde gynna det diversifierade och decentraliserade Embracer, såsom molnbaserade spel som ökar tillgängligheten och gör äldre spel mer attraktiva samt högre priser även på mindre titlar i spåren av högre utvecklingskostnader och höjda priser för AAA-spel”, resonerar Handelsbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.