Shein ska ta in 3 miljarder dollar – planerar börsintroduktion

Kinesiska snabbmodejätten Shein siktar på att resa 3 miljarder dollar till en värdering på 64 miljarder dollar, ned från prislappen på 100 miljarder dollar i april förra året. Det rapporterar Financial Times.
H&M Shein
Sheins butik i Stockholm

Shein menar dock att en del av informationen är inkorrekt, uppger en talesperson för företaget till Techcrunch.

Kraftigt minskade värderingar har inte varit något onormalt sedan börsen toppade i början på 2022. Pinduoduo, marknadsplatsen som har lyckats hota Alibabas e-handelssajt Taobao i Kina, har fått se sitt marknadsvärde sjunka till cirka 100 miljarder dollar från en toppnotering på 240 miljarder dollar i februari 2021.

Shein planerar fortfarande att gå vidare med sin börsintroduktion, som enligt FT-rapporten kan inledas så tidigt som i år.

Snabbmodejätten har anklagats för dåliga förhållanden för sina anställda men bolaget har ”avsevärt intensifierat” sina ESG-insatser, skriver Techcrunch.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.