Siemens tar rekordorder

Tyska Siemens har fått sin största order någonsin. Ordern är värd 8 miljarder euro och avser kapacitetsutbyggnad på 16,4 gigawatt från naturgas och vindkraft i Egypten, enligt ett pressmeddelande.

Naturgasen står för merparten av den nya kapaciteten, som uppges vara en 50 procentig ökning av Egyptens nuvarande kapacitet. Tre naturgaskraftverk på 4,8 GW vardera, totalt 14,4 GW, kommer att byggas utöver 12 vindkraftsparker på totalt 2 GW.

Det första naturgaskraftverket ska vara färdigt sommaren 2017 och de andra två under de 38 efterföljande månaderna. För vindkraften, som är totalt 600 turbiner, kommer Siemens bygga en rotorblads-fabrik för 1.000 anställda, som ska börja producera andra halvan av 2017.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.