Sivers Semiconductors får order värd 11 miljoner

Teknikföretaget Sivers Semiconductors har fått en order värd 1 miljon dollar, motsvarande knappt 11 miljoner kronor, från Ayar Labs.
Sivers Semiconductors får order värd 11 miljoner - Sivers Photonics
Foto: Sivers Semiconductors

Beställningen avser laserchiputveckling för att stödja generativ AI, maskininlärning och högpresterande datorsystem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ayar Labs revolutionerar hur CPU:er och GPU:er kommer att kommunicera inom nästa generations HPC- och AI/ML-arkitekturer. Vi är mer än glada över att få vara en del av denna resa med Ayar Labs och alla dess mycket framstående kunder och partners. På grund av den massiva tillväxten av generativ AI, tror vi att detta bara är början och vi är stolta över att stödja Ayar Labs och dess partners i att möjliggöra AI-revolutionen som nu förändrar världen”, säger Anders Storm, VD och koncernchef, Sivers Semiconductors.

Leverans kommer ske under 2023 och 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.